Login

Hello, I'm a panel

I'm just a css entity, but I'm controlled with the Toggler JS plugin.

Verbeter uw Bedrijfsproces met Process Mining

In één oogopslag zien waar de bottlenecks in uw bedrijfsproces zit ? Of waar te veel variatie zit in de procesuitvoering ? En vervolgens zien wat mogelijke oorzaken zijn ?  Met Process Mining kan het allemaal. Process Mining geeft u het inzicht in uw bedrijfsprocessen. Zodat u weet hoe uw processen werkelijk presteren. Met onze Process Mining 1-2-3 aanpak verbetert u in no-time uw bedrijfsprocessen met data uit uw bedrijfssystemen.    

 

Process Mining 1-2-3  Methode

Process Mining werkt vrij eenvoudig volgens de SPNP 1-2-3 aanpak.  Zo heeft u binnen no-time de eerste resultaten.

 

1- Exporteer data uit uw bedrijfssystemen

Exporteer procesdata uit uw bedrijfssystemen en importeer deze met mogelijkheden zoal Excel, CSV, ODBC, queries of webservices in de Process Mining Analyzer. Voor diverse ERP systemen zoals SAP, Microsoft, IFS, Salesforce zijn reeds standaard connectoren beschikbaar om de juiste procesdata te exporteren. Heeft u een ander systeem? Geen punt, samen met uw IT afdeling of leverancier maken we een connector binnen een paar dagen. 
SPNP is bekend met de meeste systemen en heeft samen met QPR een ETL systeem ontwikkeld waarbij data uit systemen transparant en efficient in een Process Mining model worden ingelezen. 
 2- Analyseer uw proces

Proces doorlooptijden, variaties, bottlenecks en rework. Process Mining maakt alles zichtbaar. Met Process Mining software van QPR krijgt u in no-time een complete health check van uw bedrijfsproces. Met de Slice & Dice analyses zoomt u snel in op die activiteiten in het proces waar zich problemen bevinden. En met de Duration en Influence analysis functies worden mogelijke oorzaken eenvoudig geidentificeerd.
 


Analyse mogelijkheden

  • Knelpunten en doorlooptijd analyse of wel identificatie van “Waste” (verspilling) in bedrijfsprocessen.
  • “Root-cause” analyses waarmee veroorzakers van procesproblemen kunnen worden opgespoord.
  • Pareto-analyses : grafische analyses die de mate van afwijkingen van standaard processen (variaties) meten.
  • Impact of kosten analyses op de bedrijfsresultaten.
  • Trend-analyses op de prestatieontwikkeling van processen.
  • Compliancy-analyses op het door functionarissen compliant uitvoeren van bedrijfsprocessen.

 

3 - Verbeter uw bedrijfsproces

Voer proces verbeteringen eenvoudig door op basis van Process Mining analyses. De Influence analyses van Process Analyzer geven weer welke factoren oorzaak zijn van procesproblemen. SPNP gebruikt Lean Six Sigma technieken in combinatie met Process Mining om proces problemen doeltreffend te verhelpen. Het monitoren van de huidige situatie ten opzichte van de doelen kan met specifieke KPI rapportages uitgevoerd worden. Process Analyzer bevat reeds standaard KPI rapportages voor Order To Cash, Service Management, Purchase to Pay en Hire to Retire processen.

Lees meer over onze  Lean Six Sigma aanpak met proces Mining

 

Process Mining Intelligence

 
Na het behalen van de resultaten zal wellicht de behoefte ontstaan voor uitbreiding naar andere processen of het integreren van het systeem in de procesbesturing. Voorwaarde hiervoor is een stabiel data platform dat het laden van de data op continue basis stabiel kan uitvoeren. Geautomatiseerde – standaard - interfaces helpen hierbij en voorkomen datavervuiling als gevolg van variatie in exports. 
 

Monitor bedrijfsproces performance

Monitor na implementatie via de browser of de mobiel App de performance met trend analyses met standaard KPI rapportages voor  Order To Cash, Procurment to Pay, Hire to Retire of andere processen. Of definieer specifieke eigen rapportages. 
 
 
 

  
© SPNP 2019